63

Prolazeći pored sobe svog sina otac

Prolazeći pored sobe svog sina, otac je bio zapanjen videvši krevet lepo poravnan i sve uredno i pospremljeno. Tada je video kovertu na jastuku. Na njoj je pisalo: “Za tatu”. Sa najgorim slutnjama, otvorio je kovertu i počeo da čita pismo držeci ga drhtavim rukama:

“Dragi tata,
Pišem ti s velikom žalošću i tugom. Morao sam da pobegnem sa mojom novom devojkom jer sam hteo da izbegnem scenu sa tobom i mamom. U Jani sam našao pravu strast i ona je tako lepa… Znam da je ti ne bi prihvatio zbog svih njenih pirsinga, tetovaža i njene uske motorističke odeće, kao i zbog toga što je ona toliko starija od mene. Ali to nije samo ljubavna strast. Tata, ona je trudna! Jana kaže da ćemo biti jako srećni! Ona ima kamp-kućicu u šumi i gomilu drva za potpalu. To će nam biti dovoljno za celu zimu. Želimo da imamo još puno dece.
Jana mi je takođe otvorila oči činjenicom da marihuana stvarno ne šteti nikome. Uzgajaćemo je i razmenjivati sa drugim ljudima u Komuni za kokain i ekstazi. U međuvremenu, molićemo se da će nauka ipak uskoro naći lek za SIDU da Jani bude bolje, ona to zasigurno zaslužuje.
Ne brini, tata, meni je sad 15 godina i znam da se brinem o sebi. Siguran sam da ćemo vam kad-tad doći u posetu da vidite svoje crne unučiće.
Tvoj sin Perica”

P.S. Tata, ništa od toga nije istina. Ja sam preko puta kod Marka. Hteo sam samo da te podsetim da u životu ima puno gorih stvari od one đačke knjižice na mom radnom stolu.

 

Leave a reply